Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 15:41 - Пълният непрофесионализъм на Днес.бг, Блог.бг, Зип.бг и компания
Автор: karabasbarabas Категория: Други   
Прочетен: 2415 Коментари: 8 Гласове:
0



    Дойде време от високата трибуна на БЛОГ.БъГъ да обясня накратко колко непрофесионално се правят нещата във въпросните сайтове (Днес.бг, Блог.бг и Зип.бг).
    Като начало имаме една добра идея, появила се в подходящото време. След това имаме една шепа хора, натоварени със задачата да оправдаят доверието на хората, които са ги назначили за реализирането на идеята, а пък последните имат за задачата да оправдаят доверието на инвеститорите. Само, че първите не се справят особено добре, защото обръщат идеите през своя начин на виждане и така въпросните проекти се превръщат в арена на личностна самоизява и избиване на комплекси. Какво ме кара да мисля така ли?
    Тенденцията "това е моят сайт":
    - Днес.бг - би трябвало да е новинарски сайт, нали така? Което означава, че новините трябва да се представят вярно, точно и безпристрастно. Обаче последното нещо им се губи, щото Янчефффф ли беше, Баначефффф ли беше, и компания много обичат да си дават квалитетното мнение без някой изобщо да ги пита. Ние сами можем да си направим изводите и анализите. Ако си искал да оставиш следа след себе си, да си станал художник, писател, музикант или някой велик учен, политик. След това идва "извън релси" - заглавие, откраднато от някой ежедневник, но приликите свършват дотук. В него отново авторите решават, че всъщност с коя част на тялото са станали сутрин също е особена новина и трябва да я споделят пред целия свят с най-невероятните подробности. Вярно, че има фенове на чалгата, които си падат по тази рубрика - има. Но дали това (трябва да) отговаря на имиджа на сайта - съвсем отделен въпрос.
    - Блог.бг - идеята се ражда и там си и остава. Никакво развитие. Може би, щото е сайт, който трябва да го има в "портфейла" на компанията, но не носи особено приходи. Още повече, че явно и на хората от компанията не им пука, защото отговорникът на проекта си личи, че е с вързани ръце и има много желания, обаче не може да ги реализира, защото стига до момент, в който не зависят от него нещата. Но за сметка на това екипът на Днес.бг много сериозно присъства тук. Не е ясно дали са добри като журналисти, но явно в доста неща думата "професионализъм" им е неизвестна. Пределно добре се вижда, че част от другите "блогъри" се дразнят от факта, че всичко, което се пише от "ЕстреЯ", КраситТа, ПижамчефФФф и т.н. веднага влиза в "избрани", което е първата показност на пълен непрофесионализъм. Може вътре да са написани пълни идиотщини от рода на "слушалките от новия ми телефон са ми неудобни", "след като 15 минути опявах на моя, Пинк не дойде на концерта" и т.н. Другото, свързано с темата е, че така и не ни стана ясно какво влиза в "избрани" и кой го определя. Разбрахме само, че трябва да е на кирилица. Останалото остава неясно, освен странната способност на определен кръг хора да се появяват също на първата страница, явно бидейки нечий фаворит, което също прави нещата пределно непрофесионални, тъй като се намесва отново личното отношение. Копирането на теми между Блог.бг и Днес.бг пък е пълният връх на безумието. Това е по-подходящо между различни медии - т.е. да цитираш радио интервю, но между два толкова свързани сайта е просто неуважение към цялата публика.
    - Зип.бг - или как да определиш нечие родословно дърво. Отново ще срещнете личния мотив на нов глас. И отново екипът на Днес.бг е натоварен с нелеката задача да популяризира идеята. Как да не остане възхитен човек от факта, че не само, че имат профили там, ами и са с по 5-6-10 пъти повече познати от обикновените хора там? В което няма нищо лошо, дори и в това, че един от колегите им води класацията с близо 900 познати. Интересен факт, предвид това, че беше обявил умопомрачителната награда от 100 лв за всеки, който успее за даден период да направи повече познати от него след откриването на сайта. Отново казвам, че в това няма нищо лошо, но на практика обезсмисля една от иначе толкова рекламираните функции "вероятни познати". При все, че в моя списък с контакти са попаднали и въпросните хора, които познават целия сайт, бидейки част от екипа, дали тази функция работи правилно? Не, разбира се!
    В заключение мога да кажа едно - че подобна липса на логика може да пречи, но явно не притеснява хората, които движат нещата. За мен не е чудно, че една компания, която иначе разчита на борсата, за да се финансира, показва подобна "отговорност" към реализацията на своите проекти. Същия извод мога да си направя и за хора, които инвестират в подобна компания - явно не ги интересува къде си влагат парите, щом пазарът търси, и те търсят наравно с пазара. А това, че фундаментално анализът крещи за много фирми на БФБ - "мениджърите ми не ги е еня за мен", това не е важно. Но за компании като Муудис, S&P, Фитчс и др - за тях има значение ;).



Гласувай:
0



1. анонимен - Investor.BG
04.07.2007 15:53
е ЧИКИЯ!
цитирай
2. geo - Noir
04.07.2007 16:04
благодаря за "анализа", постарай се следващия път съотношението истина/лъжа да е по-различно от 10/90. Всъщност най-добре вместо това се заеми с нещо градивно...
цитирай
3. анонимен - :))
04.07.2007 16:20
gledai si "kompanijata", da ne doide S&P
цитирай
4. karabasbarabas - :)
04.07.2007 16:21
Дам, ако това, което си ми казал ти, е било сред истината, значи би трябвало да съм далеч над 10% ;) Иначе това е, което е през моите очи и през очите на хората, с които съм обсъждал тази тема. А за градивността - не се притеснявай за нея. Има къде да я прилагам. А ти, като толкова много знаеш, обясни тогава - каква е истината. Защо нищо не се прави в Блог.бг от толкова време насам, защо желанията на потребителите за промени остават нечути? :) И защо всяко кихване на Естрея е в избрани? ;)
цитирай
5. анонимен - bravo
04.07.2007 17:08
продължавай с "градивната" критика. Докато пишеш такива ценни анализи, компанията, която много мразиз увеличава пазарния си дял...а ти ще си все така никъде
цитирай
6. анонимен - Мухахахахахаааааааа
04.07.2007 17:43
само не се сещам как глупакът Ноар с тази публикация увеличава пазарният дял на "компанията"!
Иначе съм съгласен с него! Това няма нищо общо с понятието БЛОГ, както и другите творения на "компанията"...
цитирай
7. анонимен - abe aman ot filosofi! vie v stud. ...
04.07.2007 18:03
abe aman ot filosofi! vie v stud. grad javno njamate druga rabota...Tragnal akal da dava...drisljo
цитирай
8. karabasbarabas - Значи. . . дали аз съм никъде или не, ...
04.07.2007 19:03
Значи ... дали аз съм никъде или не, това аз си го знам. Плюс това, "дирсльо", нямам нищо общо със студ. град. А да си непрофесионалист било фирмена политика, сещате ли се ;) Както казах - кой ви каза, че в България има наистина работеща фондова борса? Знам някои неща за фирмите там, дето ако и другите ги знаеха, изобщо нямаше да може никой да обясни факта какво правят още на борсата. От време на време все пак се прави "чистка", нали така. Не казвам, че и тази е сред "онези", но знае ли човек ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: karabasbarabas
Категория: Други
Прочетен: 16264
Постинги: 3
Коментари: 9
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031